Logo

Gravet laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-1 ¼ kg laks ( helst midterstykket af laksen)
¾ dl salt (= 75g)
½ dl sukker (=50g)
20 hvide peberkorn
meget dild
frisk dild skylles og aftørres omhyggeligt, anvendes tørret dild bruges 4 spsk

Laksen skylles ikke, men aftørres.
De kan udmærket grave laks fra frossen laks, så fald tør den næsten op og flækkes.
Rygbenet kan nemt skæres ud, fjern også sideben, der ikke følger med rygbenet!

Nu blandes salt, sukker og de hvide peberkorn, der er knust i en morter, og med denne blanding gnides laksekødet, ikke på skindsiden.
Meget klippet dild eller den tørrede fordeles over og lakseskiver ne lukkes sammen, så kødsiderne ligger mod hinanden.
Laksen lægges i en plasticpose, der er åben i begge ender, og anbringes på et fad med noget tungt over .

Trækker i køleskabet 1-2døgn, og i den tide vendes laksen 1-2 gange.
Er den, færdig til at skære ud ned mod skindsiden, servers med klippet dild.
Kan opbevares i køleskabet i ca. 8 dage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
34327-05-2010 13:31:40 hanne jahn
uhm

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her