Logo

Hvide asparges med en frisk Sauce Mousseline

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvide asparges med en frisk Sauce Mousseline

 

Det er noget af det lækreste der findes. Fx som forret: sprøde, møre og saftige asparges og en cremet fed og frisk Sauce Mousselinemed et snert af citron.

 
Hvide asparges med en frisk Sauce Mousseline

 

Her er det dog kun de hvide der skal i spil. Sådan 3 stk kan også sagtens udgøre en selvstændig ret når de er af den størrelse.

Hvide asparges med en frisk Sauce Mousseline

 

Hvide asparges skal skrælles og enderne skæres af. Hvor meget der skal af er svært at sige - men til det træede er væk og den fine kerne er blotlagt. (Gem endelig ender og skræller til at koge fond på - det kan blive starten på en skøn suppe eller sauce)

En pande med vand blev sat over med en smule salt og sat til at boble. Og det fik det lov til mens jeg lavede saucen.

Sauce Mousseline? Det er en de ægte saucer, Hollandaise - tilsat flødeskum. En Hollandaise er lavet på sammen måde som en Sauce Bearnaise - en emulsion af æg og smør. Den er dog smagsat med citron i stedet for en indkogt eddikebaseret essens - hvilket gør den særdeles velegnet til fisk.


# Opskriften er enkel:
2 æggeblommer
saften fra ½ citron
100 g smeltet smør
1 dl fløde
salt og peber
*
Pisk æggeblommerne og citronsaften sammen til en homogen masse i en lille gryde.

Tænd på svag varme og pisk massen tyk og skummende.

Det kan være nødvendigt at tage gryden af og på varmen et par gange så blandingen ikke bliver for varm.

Brugerevt en stavblender.


Gryden tages af varmen og der piskes smør i, som var det en mayonnaise - et par dråber af gangen til at begynde med og siden en tynd stråle til det er helt optaget. Så har du Hollandaise.

Fløden piskes til skum og vendes i - og den færdige sauce smages til med salt og hvid peber.
Så har du Sauce Mousseline.


Hvide asparges med en frisk Sauce Mousseline


Kom nu de skrællede asparges i boblende vand i 4 minutter.

Lad dem derefter dryppe af på lidt køkkenrulle inden de kommes på en varm tallerken.

Hæld saucen generøst ud over de sprøde asparges - og drys med hakkede krydderurter.

Og det var så forretten.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønne asparges med hakket æg og radiserGrønne asparges kan fås næsten hele året, og de smager fantastisk. Her får du en let...
• Ristede asparges med krydderurtemayonnaise og mandlerVed at riste friske, grønne asparges i olivenolie, får de endnu mere smag. Blød mayonnaise...
• Kartofler og grønne asparges med feta og citronNu kan vi ikke vente længere med at nyde de nye kartofler - selvom vi må ty til de...
• Frugter i hvidvinsgelé og cremesauceDesserten er en klassiker: Hvidvinsgelé med frisk frugt og vaniljesauce.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os