Logo

Marineret ørred med hønsekød og pocherede vagtelæg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 sildehavørred eller regnbueørred på ca. 600 g
1 ½ spsk groft salt
2 ½ spsk brun farin
75 g knust koriander
1 spsk dijon sennep
100 g hønsekød
1 dl hønsebouillon
saften af ½ citron
friskkværnet peber

Sennepfløde:
1 ½ dl piskefløde

Vagtelæg:
8 vagtelæg
5 dl vand
2 spsk eddike

Salt, farin, sennep og koriander røres sammen og tilsættes lidt peber.
Blandingen smøres på kødsiden af ørreden (som skal være befriet for ben)
Fisken trækker i køleskabet i 10 timer.

Hønsekødet skæres i meget fine tern og pocheres i hønsebouillon.
Smages til med salt, peber og citronsaft og afkøler i lagen.

Sennepfløde:
Piskefløden piskes meget let og smages til med dijonsennep og evt. lidt citronsaft.
Piskes helt stiv og sættes i køleskabet.


Pocherede vagtelæg:
Vagtelægene slås forsigtigt ud i en lille skål ( tilbered 4 af gangen).
Vand og eddike bringes kort før servering til kogepunktet.
Lad forsigtigt æggene glide fra skålen ud i det svagt simrende (ikke kogende) vand.
Prøv at samle hviderne omkring blommerne, og tag æggene op med en hulske efter 1 ½ minut.
De skal være bløde indeni.


Anretning:
Ørreden skæres i tynde skiver på langs af fileten (som røget laks).
Hønsekødet lægges på skiverne, og der pyntes med sennepsfløde, der forsigtigt kugles op med en varm ske.

Læg 2 pocherede vagtelæg på hver portion, og garner evt. med lidt friske salatblade
Tips:Det kan være svært (eller dyrt) at købe vagtelæg.
Man kan naturligvis servere retten med et lille pocheret hønseæg til hver i stedet (eller springe æggene helt over).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.769 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her