Logo

Moules Mariniere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 kg friske muslinger
150 gr smør
1 hakket løg,
1 gulerod skåret i tern
1 bdt persille
2 fed hvidløg, hakket
1 laurbærblad
salt og peber
3 dl hvidvin.

Rens muslingerne og sorter dem fra der ikke lukker sig ved et let slag mod bordet.
Smør smeltes, urter og krydderier sauteres i en gryde, der er så stor at den kan rumme muslingerne. Tilsæt hvidvinen og lad det hele koge op. Kom derefter muslingerne i, læg låg på og lad det hele koge kraftigt i ca 5-6 min, eller til alle muslingerne er åbne. De muslinger der ikke åbner sig kasseres.
Sorter det antal muslinger som svarer til antal couverter. Tag forsigtigt muslingen ud af skallen, således at den tomme skal (over og under) kan fungere som "en tang".
På resten af muslingerne løsnes den ene skal , mens den skal muslingen sidder fast på lægges i en varm terrin og holdes varm. Fonden koges ind til det halve og smages til med med lidt citron. Suppen hældes over muslingerne ( bundfaldet holdes tilbage) drysses med hakket persille. Serveres i dybe tallerkner med den tomme "tang".
Muslingerne spises ved at man tager en halv skal med musling og lidt suppe, napper muslingen af skallen med "tangen" og kyler den i munden og drikker suppen af skallen. Server varmt flûtes til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her