Logo

Ostevandbakkelser med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostevandbakkelser med champignon

 

Du får taget på at lave vandbakkelser, når du har prøvet det et par gange. Dejen må ikke være for tyk eller for tynd, og så skal de bages igennem for at blive sprøde og ikke falde sammen .

16-20 stk. Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 40 min.


# Ingredienser

Vandbakkelser:

1 dl vand

35 g smør

60 g hvedemel

1 knsp salt

1 knsp sukker

2 små eller 1 stort æg

50 g parmesanost

 

Fyld:

125 g champignon

15 g smør

1 lille porre

3 spsk cremefraiche 38%

1 bundt purløg eller anden krydderurt

salt og peber


* Fremgangsmåde:

Giv vand og smør et opkog.

Tag gryden af varmen, og rør melet i på en gang.

Sæt gryden over varmen igen, og rør til dejen slipper grydens bund.

Hæld dejen i en skål til afkøling.

Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen.

Rør fintrevet ost i dejen, og fyld dejen i en sprøjtepose.

Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir til små vandbakkelser.

Sæt pladen midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 min.

Skru ned til 200 °C ,og lad dem bage ca. 15 min mere.

Åben ikke for ovnen de første 20 min. - så vil kagerne falde sammen.

Når de er færdige, skal de være sprøde, høje og lette.

Sæt dem til afkøling på en bagerist.

 

Snit de rensede champignon i små stykker, og rist dem i en gryde med smør.

Tilsæt finthakket porre, og lad det simre under omrøring i 3-4 min.

Krydr med salt og peber, og tilsæt cremefraiche.

Kog fyldet igennem til det bliver tykt og cremet, og tilsæt fintsnittet purløg eller anden finthakket krydderurt.

 

Skær et låg i toppen af hver vandbakkelse, og læg fyldet i med en teske.

Server dem varme eller lune som snack eller forret.

 

Tips: Bag vandbakkelserne, samme dag de skal bruges - ellers bliver de bløde. Vandbakkelsesdej kan opbevares i en plasticpose i 1 uge på køl og 1 måned i fryser. Hvis kagerne er blevet bløde, så kan de bages sprøde ved 210 °C i ca 5 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.247 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her