Logo

Pocheret vagtelæg med risnudler, lakserogn og timianssabayon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pocheret vagtelæg med risnudler, lakserogn og timianssabayon


Oeufs de caille pochés et sabayon au thym


#
20 vagtelæg
150 g lakserogn
100 g risnudler
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
Eddike til eddikevand

Timiansabayon
4 æggeblommer
1 dl hvidvin
2 kviste timian
80 g smør
2 dl piskefløde (som skum)

Vagtelæggene pocheres i eddikevand.

Blommerne skal forblive bløde.

Risnudlerne koges i 23 min. i vand tilsat salt.

Peberfrugterne skæres i så lange og så tynde strimler som muligt uden frøkerner og pocheres.

Timiansabayon:
Hvidvin koges med finthakket timian.

Æggeblommerne røres sammen med lidt vand og kommes i, og der piskes i ottetaller ved forsigtig varme til der er dobbelt så megen masse.

Hvidvinen må ikke være for varm, når æggeblommerne piskes i, da disse ellers vil skille.

Det smeltede smør piskes i.

Lige inden serveringen vendes flødeskummet i.

Der smages til med salt og peber.

Anretning:
Først lægges risnudlerne blandet med peberfrugterne midt på tallerkenen, derefter lægges
vagtelæggene rundt om.

Sabayonen hældes over, og der pyntes med lakserogn.

TIPS: Hæld evt. lidt beurre blanc over risnudlerne ved anretningen. Hønseæg kan også anvendes.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her