En vinaigrette er en dressing sammensat af olie og syre som
fx citron eller eddike. Den kan desuden få mere smag når der tilføjes
krydderurter, krydderier o.lign. Den er meget enkel at lave og mængden er 3
dele olie og 1 del syre.
Alle opskrifter kan beregnes i mindre eller større portioner
ved, at dividere eller gange mængden med fx 2 eller 4 osv.
Til 4 personer. Arbejdstid 5 minutter. Tid i alt 5 minutter
Ingredienser
Vinaigrette basis
3 cl (oliven)olie
1 cl citronsaft
salt og peber
Vinaigrette med
sennep:
3 cl olie
1 cl æbleddike eller hvidvinseddike
1-2 tsk dijonsennep
salt og peber
Vinaigrette italiensk
3 cl olie
1 cl balsamicoeddike
1 fed knust hvidløg
2 tsk frisk hakket oregano
Vinaigrette med
honning
3 cl olie
1 cl balsamicoeddike
1 spsk honning
2 tsk dijonsennep
Vinaigrette af ren
frugtsaft som hyldebær, hindbær eller brombær
4 cl olie
1 cl frugtsaft
1 cl citronsaft
1 tsk honning
salt og peber
Vinaigrette med
kapers og persille
1 dl olie
⅓ dl hvidvinseddike
1 spsk kapers
1 spsk fint hakket persille
½ spsk fint hakket skalotteløg
salt og peber
*
Sådan gør du:
Vinaigrette basis
Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en
lille skål, og bland det godt sammen.
Smag til med salt og peber, og yderligere citronsaft.
Vinaigrette med
sennep
Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en
lille skål, og bland det godt sammen.
Smag til med salt og peber, og yderligere æbleeddike og
sennep.
Vinaigrette italiensk
Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en
lille skål, og bland det godt sammen.
Smag til med salt og peber, og yderligere balsamicoeddike.
Vinaigrette med
honning
Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en
lille skål, og bland det godt sammen.
Smag til med salt og peber,
Vinaigrette med frugtsaft
Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en
lille skål, og bland det godt sammen.
Smag til med salt og peber,
Vinaigrette med
kapers og persille
Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en
lille skål, og bland det godt sammen.
Smag til med salt og peber,