Logo

And med oliven og frugtsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

And med oliven og frugtsalat

 

De salte og let bitre oliven giver modspil til den fede and. Til dessert er der abemad med flødeskum, som er let at lave og et forfriskende punktum på en familiemiddag.

 

Andebryst med oliven og sprød kartoffel og selleri

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 50 min. Kødet er fryseegnet.

 

#

2 andebryster

2 løg

2 dl tør hvidvin

100 g grønne og sorte oliven

 

Kartoffel/selleri:

500 g kartofler

1 knoldselleri

3 spsk andefedt

salt og friskkværnet peber

4-5 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)

 

Drys:

bredbladet persille

*

 

RIDS skindet på andebrysterne i rudemønster uden at ridse i selve kødet.

Krydr med salt og peber.

 

PIL løgene, og skær dem i både og ...

 

BRUN andebrysterne med skindsiden nedad i en stegegryde, og hæld det meste af det afsmeltede fedt i en skål.

Vend andebrysterne, tilsæt løg og brun 3-5 min.

Tilsæt hvidvin, og lad kødet simre i ca. 30 min., til kødet er godt mørt.

Tilsæt oliven de sidste 10 min. af stegetiden.

 

Kartoffel-selleri: Skræl kartofler og selleri, og skær dem i terninger.

Steg dem møre i andefedt i 30-40 min. på en stor stegepande ved middelvarme. Rør jævnligt.

Krydr med timian, salt og peber.

 

TAG andekødet op, og dup det tørt med køkkenrulle.

Steg det med skindsiden nedad på en varm pande, til skindet er sprødt.

Lad kødet hvile i ca. 10 min, og skær det i skiver.

Anret med oliven, stegesky og stegte kartoffel- og selleriterninger.

Drys med persille og server.

 

And med oliven og frugtsalat

 

Frugtsalat med marcipanflødeskum

4 personer. Arbejdstid: 20 min.

 

#

2-3 røde æbler, fx pigeoner

200 g blå vindruer

2 bananer

1 spsk citronsaft

1½ dl piskefløde

50 g rå ren marcipan

evt. 2 spsk syltet appelsinskal

*

VASK æblerne, udkern dem, og skær dem i små stykker.

Vask vindruerne, halver dem, og fjern evt. sten.

Pil bananerne, og skær dem i skiver.

 

VEND frugten sammen med citronsaft, og fordel det i portionsglas.

 

PISK fløden til skum.

Vend flødeskum med groft revet marcipan og evt. hakket appelsinskal.

Læg det ovenpå frugten, og server.

 

And med oliven og frugtsalat


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her