Logo

Andelår med æbler, løg og svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andelår med æbler, løg og svesker

 

Steg andelårene i en stegepose, så saft og kraft bevares og saucen får en intens smag af and, æbler og æblemost. Klassisk med et twist.

Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 45 min. 4 personer

 

#

Stegte andelår:

4 røde æbler

3 rødløg

300 g svesker

2 stænger kanel

1 stor stegepose

4 andelår

salt og peber

3 dl æblemost

 

Sauce:

skyen fra stegeposen

evt. 1 dl kraftig ande- eller hønsesuppe

2-3 tsk majsstivelse

1 dl vand

salt og peber

 

Tilbehør:

1 lille bundt persille

kogte kartofler


*

Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehusene.

Pil rødløgene og skær dem i tykke både.

Fyld æbler, løg, svesker og kanelstænger i stegeposen, og læg den i et ovnfast fad.

 

Krydr andelårene med salt og peber, og læg dem imellem svesker, løg og æbler i posen med lidt plads imellem dem og med skindsiden opad.

 

Hæld æblemost i posen, og luk med klipsen, så væsken ikke løber ud.

Klip et par små huller i toppen af stegeposen, og sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 20 min.

Skru ned til 150 °C, luk lidt af varmen ud af ovnen, og steg and el årene færdige i ca. 25 min.

 

TAG fadet med stegeposen ud af ovnen.

Klip et lille hul i et hjørne af posen, og hæld saucen ud i en kasserolle.

Kog evt. saucen ind med lidt suppe, til den smager tilpas kraftigt.

Rør majsstivelsen i vandet, og hæld jævningen i saucen lidt af gangen, til saucen har den ønskede konsistens.

Kog saucen igennem, og smag til med salt og peber.

 

Server andelårene med svesker og æbler, drys med hakket persille, og anret med sauce og kogte kartofler ved siden af.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 12.788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her