Logo

Frikadeller med sprød rødkål og honningkartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikadeller med sprød rødkål og honningkartofler

 

En rigtig julet familieret, som kan bruges både til middag eller som julefrokost. Kog rødkålen kort eller længe afhængigt af om du kan lide den sprød eller blød. Rødkålen bliver ofte bedre af at blive lavet dagen i forvejen, så den kan stå og trække smag fra krydderier, eddike og saft natten over i køleskabet.

Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 25 min. 4 personer

 

#

Sprød rødkål:

500 g rødkål

2 enebær eller allehånde

2 nelliker

4 peberkorn

1 dl æblemost/ribssaft

½ dl æbleeddike

1 spsk ribsgelé

2 tsk salt

1 spsk rørsukker

 

Honningkartofler:

2 spsk smeltet smør

2 spsk honning

1 spsk vand

1 tsk salt

1 kg små kartofler

 

Frikadeller:

400 g hakket svine- eller kalvekød

1 løg

1 æg

3 spsk hvedemel

1-2 dl mælk

2 spsk smør

salt og peber

*

 

SNIT rødkålen i cirka 2 mm's tykkelse.

RIST de hele krydderier i bunden af en stor gryde under omrøring, til de dufter.

Tilsæt kålen og svits, til den falder lidt sammen.

Tilsæt æblemost, eddike, ribsgelé, salt og rørsukker.

Kog det hele op, skru ned og lad kålen simre i 30 min.

Rør af og til, og smag rødkålen til inden servering.

 

RØR smør og honning med vand og salt i en stor skål.

Vend skrubbede kartofler grundigt i blandingen, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 25 min. ved 180 °C, til de er gyldenbrune og møre.

 

HAK løget fint.

Rør kødet sejt med salt og peber. Rør æg og løg i kødet og derpå melet.

Spæd med mælken, til farsen er blød, men stadig fast nok til at forme frikadeller.

Form farsen til ca. 12 frikadeller, og steg dem gyldenbrune på en pande med smør ca. 7 min. på hver side.

SERVER frikadellerne med rødkål og honningkartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her