Logo

Lammespid med tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammespid med tzatziki

 

Få denne græske opskrift på lækker lam i smagfuld marinade og hjemmelavet tzatziki. En god måde at give smag til lammekødet. Hverdags luksus!

Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 20 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene, så halver portionen.

 

Spid:

250 g lammemørbrad

2 spsk soja

1 spsk sesamolie

1 spsk sesamfrø

2 forårsløg (fintsnittet)

1 rødløg (både)

 

Tzatziki:

½ l yoghurt naturel

½ agurk

125 g cherrytomater (halve)

1 fed hvidløg (knust)

salt og peber

*

 

Fjern sener, skær lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og forårsløg.

Lad yoghurt dryppe af i et kaffefilter min. 20 min.

 

Flæk agurken og skrab kernerne ud.

Skær den i skiver, vend dem i en skål med ¼ tsk salt og lad dem trække 15 min.

Tør dem og vend dem i yoghurten sammen cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.

 

Sæt kødet på spid sammen med rødløg og steg det på grillen (eller en grillpande) ca. 10 min.

 

TIPS: Erstat evt. afdryppet yoghurt med græsk yoghurt, der ikke skal afdryppes.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her