Logo

Okseragout med svampe og cognac

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Okseragout med svampe og cognac

 

Prøv denne dejlige okseragout med masser af saft og kraft, og som passer sig selv i ovnen i mange timer. Fuld af smag.

4 personer. Arbejdstid: ca. 45 min. Kogetid: ca. 5 timer. Fryseegnet

 

#

750 g skært oksekød

100 g røget spæk eller bacon

8 gulerødder

250 g løg

250 g champignoner

salt og friskkværnet peber

2 fed hvidløg

2 cl cognac

½ flaske tør rødvin (helst Bourgogne)

 

Tilbehør:

persille

kogte ris eller kartoffelmos

*

 

Skær spæk i tynde skiver.

Riv gulerødderne, hak løgene, og skær champignonerne i små stykker eller skiver.

Beklæd bunden af en stegegryde med halvdelen af spækskiverne.

Læg halvdelen af gulerødderne og løgene i et lag.

 

Skær oksekødet i fingertykke strimler, og læg dem ovenpå i et lag.

Krydr med salt og peber.

Kom knust hvidløg i gryden med resten af gulerødderne og løgene i et jævnt lag.

Krydr med salt og peber.

 

Fordel champignonerne oven på sammen med resten af spækskiverne.

Hæld cognac og rødvin i gryden.

Luk gryden med et tætsluttende låg.

Lad retten simre i 4-5 timer ved det svageste blus eller i en 150 °C varm ovn.

Fjern evt. spækskiverne på toppen, drys med persille.

Server retten direkte fra gryden med kogte ris eller kartoffelmos.

 

Okseragout med svampe og cognac

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 182 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bøf med marinerede sommer-grønsagerEn god bøf serveret med sommerligt tilbehør. Det er en stor portion grønsager, som udgør...
• Bøf og tomat med rosmarinBøffer af oksefilet: Mangler du lidt inspiration til en god bøf? Så er her ideer, der...
• Langtidssimret oksekødsgryde med gulerod, peberfrugt og ølDen mørke øl, masser af rodfrugter og godt oksekød giver en dejlig kraftig intens smag
• Appelsin trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os