Logo

Skinke med skorzonerrødder- opskrift til lækker hverdagsmad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinke med skorzonerrødder- opskrift til lækker hverdagsmad

 

Skorzonerrødder bliver også kaldet fattigmandsasparges. De ser måske lidt utilnærmelige ud, men under den sorte skræl, er den fineste hvide stilk. Server dem dampet som asparges, i flødesauce, gratinerede eller ristede med citron.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

80 g lufttørret skinke i tynde skiver

250 g skorzonerrødder

1 citron

1 spsk mel

1 dl mælk

1 dl piskefløde

salt og peber

1 bdt persille

Tilbehør: brød

*

 

Skræl skorzonerrødderne med en kartoffelskræller, del dem i 10 cm lange stykker og læg dem undervejs i et dybt fad med vand blandet med saften af en halv citron og mel.

Brug gummihandsker da fingrene ellers let bliver misfarvede.

 

Sæt en gryde over med mælk og fløde.

Tag skorzonerrødderne op af citronvandet og lad dem simre møre i flødeblandingen 8-10 min.

Smag til med salt og peber.

Hvis saucen ikke er cremet nok, så tag skorzonerrødderne op og kog saucen lidt ind.

Tilsæt hakket persille og smag til med salt og peber.

Server med skinke og brød.

 

˜ Årets bedste opskrifter fås på madABC.dk

prøv selv, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her