Logo

Lobescoves

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lobescoves

 

Søndagens gryderet er en dansk klassiker, som er ganske nem at tilberede og indeholder få ingredienser. Erstat evt. lidt af kartoflerne med skrællet knoldselleri eller pastinak.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1½ time. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

3-400 g skært oksekød i terninger

1 tsk salt

1 løg

5 hele sorte peberkorn

2 laurbærblade

5-600 g kartofler

1 bundt purløg eller persille

salt og peber

 

Tilbehør:

groft rugbrød

syltede rødbeder

*

 

Læg kødet i en gryde med koldt vand, der akkurat dækker.

Giv det et opkog og skum urenhederne af.

Tilsæt salt, kog op og skum af igen.

Pil løget og hak det fint.

Vend løg og krydderier i gryden og lad det simre under låg cirka 1 time.

 

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

Læg dem ved kødet og lad det hele simre under låg til kartoflerne er meget møre næsten udkogte.

Tag laurbærbladene op og rør rundt i retten, så kartoflerne jævner væsken.

Smag til med salt og peber.

Server med klippet purløg eller hakket persille, groft rugbrød og syltede rødbeder.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her