Logo

Rødspættefilet dampet i hvidvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødspættefilet dampet i hvidvin 


Rødspætter er en uovertruffen lækker fisk, med masser af smag. I denne opskrift er de rullet med jomfruhummerhaler og dernæst dampet med hvidvin. Opskriften er meget nem og hurtig, og kan sagtens tilberedes en hverdags aften.

Forberedelses tid: 30 min. Tilberedelses tid: 25 min. Samlet tid: 55 min.

Til 2 personer. Er du alene så halver ingredienserne.

 

# Ingredienser

4 rødspættefileter (store eller 6 små)

8 jomfruhummerhaler eller 16 rejer

tandstikker

4 spsk rugmel

2 dl hvidvin

2 spsk smør

1 spsk hakket purløg eller andet grønt

1 spsk dild

½ blomkål

kartofler til 2 personer

 

* Tilberedning

Rens fileterne ved, at skære skindet fra, og salt dem på begge sider.

Hak dilden groft og læg halvdelen til side.

Placer 2 jomfruhummerhaler på det bredeste sted på fileten, og kom noget dild ovenpå.

Rul rødspættefileterne fra det bredeste sted og sæt en tandstik i, for at holde på rullen.

 

Hæld hvidvinen i et ildfast fad sammen med smørret.

Læg rødspætterullerne i fadet og drys resten af dild og purløg over.

Tilberedes i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter.

 

Skær blomkålen i mindre buketter og damp dem møre i masser af vand og salt.

Kartoflerne koges ligeledes møre i vand og salt.

Rødspættefilet dampet i hvidvin  

Tips: Rødspættefileterne drysses med salt på begge sider, for at gøre dem mere faste.

Blomkålen kan evt erstattes af flødestuvet spinat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.744 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her