Logo

Spid med krydret lammekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spid med krydret lammekød

 

I middelhavslandene bruger man hakket lammekød til kødboller, frikadeller m.m. Lammekød har meget smag, som klæder mange krydderier godt. En frisk salat med yoghurtdressing får det hele til at gå op i en højere enhed.

Arbejdstid: 30 min. Stege-/bagetid: ca. 55 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

350-400 g hakket lammekød (evt. halvdelen kalvekød)

1 tsk salt

1 tsk chilipasta eller paprika

friskkværnet peber

1 tsk fintrevet citronskal

6 træspyd (se tips)

1 tsk olie

brøndkarse

 

Ovnbagte kartoffelbåde:

500 g kartofler

1 spsk olie

salt og peber

 

Salat med yoghurtdressing:

2-3 tomater

1 skoleagurk eller ⅓ agurk

2 dl yoghurt naturel

1 tsk salt

friskkværnet peber

frisk mynte

*

 

SKRUB kartoflerne rene og skær dem i både.

Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir og sæt dem midt i ovnen ved 225 °C i 35 min.

 

ÆLT kødet med krydderier og citronskal.

Fordel kødet på spiddene.

Læg spiddene på en bageplade med alufolie.

Pensl lidt olie på kødet og steg det under grillen i ovnen 5-7 min. på hver side, til kødet er gennemstegt.

 

VASK tomater og agurk og skær dem i mundrette stykker.

Vend dem sammen med yoghurt, salt og peber og lidt friskhakket mynte.

 

SERVER lammespyddene med stegte kartofler, salat og brøndkarse.

 

TIPS: Læg træspiddene i koldt vand mindst en halv time før du skal bruge dem, så brænder de ikke under den varme grill.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her