Logo

Stegt flæsk med løg-persillesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt flæsk med løg-persillesauce

 

Danmarks officielle nationalret - her med løg i saucen.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 15 min.

 

#

400 g svinebryst i ca. ½ cm tykke skiver

fint salt og friskkværnet hvid peber

 

Sauce:

1 løg

15 g smør

1½ spsk hvedemel

3 dl mælk

3 spsk hakket persille

1 tsk citronsaft

 

Tilbehør: kogte kartofler

*

 

Dup kødskiverne med køkkenrulle.

Varm en pande op, og brun kødet 1 min. på hver side.

Skru ned til middel varme, og steg flæsket gyldent og sprødt.

Drys med salt og peber.

 

Lav saucen: Pil løget og hak det fint.

Smelt smørret i en gryde, og steg løgene klare.

Rør melet i, og lad det opsuge smørret.

Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad saucen koge i ca. 5 min.

Tilsæt hakket persille, og smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Server stegt flæsk med kogte kartofler og sauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her