Logo

Fyldte rødspætteruller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldte rødspætteruller

 

Rødspættefileterne er fyldt med artiskokker og persille, og serveret med en lys sauce smagt til med citron og ost. Du kan også fylde fiskerullerne med småtskårne, svitsede grønsager som fx gulerod og squash.

Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 30 min. 4 personer

 

#

8 rødspættefileter

1 dåse artiskokhjerter

1 bundt persille

 

Sauce:

25 g smør

2 spsk hvedemel

¼ liter mælk

1 økologisk citron

50 g revet ost

salt og peber

 

Tilbehør:

grønsager og ris eller kartofler

*

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Begynd med saucen: Smelt smør i en gryde og rør melet i.

Tilsæt mælk, og giv det et opkog under omrøring.

Tilsæt fintrevet citronskal, og lad saucen simre ved svag varme ca. 10 min.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Hæld artiskokhjerterne i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

Skær dem i små stykker, og vend dem sammen med hakket persille, salt og peber.

 

Krydr rødspættefileterne med salt og peber, og rul dem sammen med artiskokfyld.

Hæld ca. ½ af saucen i et ovnfast fad, og læg rødspætterullerne deri.

Hæld resten af saucen over fisken, og drys med revet ost.

Sæt fadet ovnen i ca 18 min, til fisken er gennembagt og overfladen gylden.

 

TIPS: I en snæver vending kan du bruge Karoline's Hvid mælkesauce. Smag den til med fintrevet citronskal og citronsaft.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.580 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her