Logo

Grønsager lynstegte med karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsager lynstegte med karry

 

Du kan sagtens bruge denne ret som en vegetarisk hovedret. Servér ris eller couscous til eller kom kogte kikærter i retten. Eller brug den som tilbehør til kød eller fisk.

Til 4 personer

 

# Ingredienser

250 g grønne bønner

olie til stegning

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk stærk karry

4 dl kokosmælk

salt

1 lime, saften

150 g slikærter

250 g babymajs

 

Topping:

3 spsk gule sesam

1 spsk sorte sesam

2 rød chili, i tynde strimler

1 spsk ingefær, i tynde strimler

 

* Tilberedning

Nip enderne af bønnerne og sautér dem i olie i en stor, varm gryde i 1-2 minutter.

Skær imens løget i både og hvidløgene i tynde skiver.

Kom begge dele i gryden til bønnerne og tilsæt karry og kokosmælk.

Lad det koge op i 1-2 minutter, eller til bønnerne er næsten møre.

Smag til med limesaft og salt.

Tilsæt sukkerærter og babymajs og lad begge dele varme med kort - ca. 1 minut.

Smag til igen.

 

Rist imens sesamfrøene på en tør, varm pande.

Lad dem køle en smule.

Vend dem med chili og ingefær.

Servér grønsagerne toppet med sesamsalaten.

 

Tips: Brug både gule og sorte sesamfrø. Har du ingen sorte sesam, kommer du bare lidt ekstra gule i. Hvis retten er hovedret, kan du erstatte halvdelen af kokosmælken med vand og på den måde reducere fedtenergiprocenten i retten.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her