Logo

Kartoffelmad med matjesfilet og pocheret æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelmad med matjesfilet og pocheret æg

 

Nyd en god sild til aftensmad. Matjesfileter og nye kartofler er en god sommerklassiker.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min.

 

#

250 g nye kartofler

2 rødløg

½ dl vand

1 dl rødvinseddike

1 spsk sukker

4 skiver rugbrød

25 g smør

4 store matjesfileter eller gammeldags modnede kryddersild

1 bundt dild

2 håndfulde feldsalat

 

Pocherede æg:

2 liter vand

1 dl eddike

4 store meget friske æg

lidt groft salt

friskkværnet peber

*

 

SKRUB kartoflerne rene, og kog dem møre i 15-20 min. i letsaltet vand.

Lad dem køle lidt af.

 

PIL rødløgene, og skær dem i tynde skiver.

Kog de tynde rødløgsringe i vand i ca. 3 min.

Tilsæt vineddike og sukker, og kog i et par min. mere, til løgene er tilpas møre.

Lad dem køle af.

 

SMØR brødet med smør, og læg skiver af kogte kolde kartofler på.

 

SKÆR matjesfileterne i mindre stykker, og vend dem sammen med fintsnittet dild.

 

FORDEL sildene på kartoflerne med syltede rødløg og salatblade.

 

BRING vand og eddike i kog i en gryde. Vandet skal stå 8 cm op ad kanten.

 

SLÅ et æg ud i en kop, og krydr med salt og peber.

Lad forsigtigt ægget glide ned i det kogende vand, og fortsæt hurtigt med resten af æggene et ad gangen.

Dæmp varmen, så det lige simrer, og giv æggene 6-7 min.

 

TAG æggene op med en hulske, og fjern trevler af æggehvide.

Læg et afdryppet æg på hver sildemad, og server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her