Logo

Salat med brød og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med brød og bacon

 

En spændende sommerret med sprøde brødstykker og bacon i en salat med masser af tomater og basilikum. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer).

 

#

400 g daggammelt brød

200 g baconterninger

400 g blomme- eller cocktailtomater

1 stort salathoved eller 2 mindre (gerne forskellige slags)

1 rødløg

½ potte basilikum

 

Dressing:

1 fed hvidløg

4 spsk hvid balsamico

5 spsk olie

salt og peber

*

 

Skær skorpen af brødet og bryd krummen i grove stykker.

Grill brødet i ovnen i 1-2 min. så det bliver gyldenbrunt på overfladen.

Vendt brødet under bagningen, så det bliver grillet på alle sider.

 

Steg baconterningerne på en pande ved middelhøj varme, til fedtet smelter fra, og baconstykkerne bliver gyldne og sprøde.

Læg det til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

 

Halver tomaterne.

Skyl og tør salaten grundigt.

Skær løget i tynde skiver.

Pluk basilikumbladene af stilkene.

 

Hak hvidløget fint og bland det med balsamico, olie, salt og peber.

Vend salat, brød, tomater, løg og basilikum grundigt i dressingen.

Smag til med salt og peber.

Drys baconen over salaten og server.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her