Logo

Teriyaki-koteletter med appelsinris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Teriyaki-koteletter med appelsinris

 

Teriyakisauce er en marinade, der bruges i det japanske køkken især til stegning af kød. Du kan købe den færdig eller selv lave den - se vores tips.

Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 30 min. Koge/stegetid: 12 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen

 

#

4 tynde svinekoteletter

1 dl teriyakisauce

150 g lange ris

1-2 økologisk appelsiner

1 spsk citronsaft

1 spsk sirup eller farin

2-3 forårsløg eller 1 bundt purløg

½ spsk olie

*

 

Læg koteletterne i en frysepose med 4 spsk teriyakisauce, og lad dem trække i 30 min. eller i køleskab 3-8 timer.

 

Kog risene efter pakkens anvisning.

 

Riv appelsinskallen fint.

Skær den hvide hinde af appelsinen, og hak frugtkødet groft med en kniv.

Tilsæt fintrevet skal, 2 spsk teriyakisauce, citronsaft og sirup.

Snit forårsløg eller purløg fint, og vend dem i.

 

Tag koteletterne op af marinaden, og brun dem på en pande med olie.

Hæld marinaden ved, og steg dem færdige 1-2 min. på hver side.

 

Bland risene med frugtmarinaden, og server med koteletterne.

 

TIPS: Erstat evt koteletterne med 300 g svinemørbrad skåret i tykke skiver eller kyllingefilet.

 

Du kan selv lave en god teriyakisauce: Bland 1 dl sojasauce, ½ dl vand, ½ dl mirin (japansk risvin) eller sherry, 3 spsk brun farin, 1 spsk honning, 1 spsk majsstivelse, 2 tsk fintrevet ingefær, 1 tsk knust hvidløg og 1 tsk sesamolie i en gryde, og kog det igennem under omrøring. Afkøl, og opbevar i køleskab.

Teriyaki-koteletter med appelsinris


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her