Logo

Chiliolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chiliolie

 

Har du chilier i overskud, kan du blende dem med olie og bruge den smagfulde stærke olie, til at smage maden til med eller til at dryppe over retter, hvor du får lyst til noget stærkt. Opbevar olien i køleskabet, ellers bliver den dårlig.

Du kan lave olien. med grønne eller røde chilier, som begge giver flotte klare farver til olien men blander du rød og grøn, får olien en mudret farve.

Arbejdstid: 10 min.

 

#

75-100 g røde eller grønne chili

1½ dl olie

*

 

Flæk chilierne og fjern frøstol, frøvægge og alle frø med en lille kniv.

Skær chilierne i mindre stykker.

Blend chili og olie, til chilierne er helt findelte og olien smukt rød eller grøn.

Kom olien på en lille skoldet flaske og opbevar den i køleskabet.

 

Tips: Styrken i chili sidder primært i frøvægge og frøstol. Skær begge dele væk, inden chilien bruges i madlavningen. En chili kan være næsten uden styrke i spidsen, men brændende stærk i stilkenden, og derfor nytter det ikke noget at tjekke chiliens stærkhed fra spidsen.

Chiliolie

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her