Logo

Græskarsmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg renset græskarkød i tern
1 dl vand
250 g sukker (gerne rørsukker)
skallen af 1 citron
2 kanelstænger
8 nelliker
1 tsk stødt el. frisk revet ingefær
evt. Atamon
 
Pak citronskal, kanelstænger og nelliker ind i gaze.
Bring vand, sukker og ingefær i kog, kom græskarstykkerne og
gazeposen i, og lad det småkoge i en halv time under jævntlig omrøring.
Tag gazeposen op og blend resten i en foodprocessor.
Der frigøres meget saft fra frugtkødet, og derfor kan det være
nødvendigt at koge græskarsmørret lidt mere ind, under stadig
omrøring.
Tilsæt evt. Atamon og fyld det op i rene, evt. Atamonskyllede sylteglas.
Opbevar det på et koldt og mørkt sted.
Når sylteglasset er blevet åbnet, bør det opbevares i køleskab.
Uåbnet kan græskarsmørret holde sig i op til to måneder.
Hvis man ikke ønsker at tilsætte konserveringsmiddel, er det en god idé
at sterilisere sylteglasset inden brug: Kom glasset op i en gryde og hæld
koldt vand ved, indtil det dækker. Kog glasset i minimum 10 min.
Opbevar glasset i vandet, indtil det skal bruges. Kom græskarsmørret
op i glasset. Hæld lidt af det kogende vand fra, så det dækker ¾ op
omkring glasset. Luk det og kom det - oprejst - ned i gryden med det
kogende vand. Kog og afkøl.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.420 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her