Logo

Mango Habanero Chilisauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3-15 Habanero chilier (afhængig af ønsket styrke i saucen)
2 modne mangofrugter
4 spsk brun farin
4 spsk hvidvins- eller riseddike
1 spsk karrypulver (gerne Madras typen)
½ spsk stødt spidskommen
1 spsk paprika eller anden mild chilipulver
½ tsk salt (eller efter behag)
1 tsk friskkværnet sort peber
1 lime
1 appelsin
2 spsk sennepspulver (fx. Colmann’s)
2 dl vand
2 tsk majsstivelse (fx. Maizena)
    
Befri chilierne for kerner, frø og stilk. Hak dem meget fint.
Skær frugtkødet fra mangoerne, og hak det fint (eller planlæg at bruge en blender).
Pres saften af limen og appelsinen.
Kog eddike og vand op med brun farin, karrypulver, spidskommen, paprika, salt, sort peber og sennepspulver.
Læg de finthakkede chilier og mangofrugten i saucen, og giv den et opkog.
Smag til med appelsinsaft og lime.
Purér saucen hvis det er nødvendigt.
Lav en jævning med majstivelse og giv saucen et opkog for at jævne den. Hæld saucen på rene glas, og lad den trække mindst et døgn før anvendelse. Holder sig ca. 1 år i køleskab.
En dejlig orange sauce, som giver selv de mest hærdede chili-fans varmen indefra.

En god måde at udnytte et sparsomt udbytte af chilidyrkning i vindueskarmen. Kan også laves med andre chilier end habaneros, men smagsindtrykket bliver noget anderledes.
Serveres for sig selv til fx. dampet fisk, karryretter og grillmad, eller blandes i gryderetter, supper eller endog ketchup.

Vigtigt:
Benyt gummi/latex handsker hvis du laver saucen på ægte habanero pebre, og pas meget på ikke at få chilisaften på huden!

Vask alle redskaber grundigt bagefter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her