Logo

Bøf med bearnaisesauce og frugtsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Bøf med bearnaisesauce og frugtsalat

 

Der er ikke noget som en god bøf. Her er den serveret med bagte rødbeder og kartofler, der passer godt til en cremet og syrlig bearnaisesauce. Desserten er en saftig salat af friske frugter, der på denne tid af året er importerede.

 

Bøf med bearnaisesauce og bagte rødbeder

Arbejdstid: 30 min. Stege/bage/kogetid: ca. 1 time. 4 personer

#

4 bøffer af oksetyndsteg eller oksefilet

salt og friskkværnet peber

 

Bagte grønsager og kartofler:

4 store eller 8 små rødbeder

1 kg små kartofler

2 spsk olie

 

Bearnaisesauce:

200 g smør

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

4 spsk bearnaiseessens lidt citronsaft

2-3 tsk frisk estragon

1 spsk bredbladet persille

 

Tilbehør: grøn salat

*

 

Skær kryds i rødbederne med en kniv, læg dem på en bageplade og bag dem møre i ca. 1 time (afhængigt af størrelse) ved 200 °C med varmluft.

 

Skrub kartoflerne rene og vend dem med olie.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem sammen med rødbederne i ovnen ca. 45 min.

 

Bearnaisesauce: Smelt smørret uden at det bruner.

Pisk æggeblommerne med essensen i en skål over vandbad. Når æggemassen er lun, tyk og cremet, piskes smørret i først dråbevist og derefter resten af smørret.

Smag til med citronsaft, hakket estragon og persille, evt. pandesky fra bøfferne og salt og peber.

Skru helt ned for vandbadet og hold saucen lun heri.

 

Dup bøfferne tørre med køkkenrulle.

Brug to pander eller steg ad to omgange.

Steg først bøfferne på fedtsiden på højkant:

Hold dem to og to sammen med en pincet eller to gafler og lad fedtet smelte lidt af.

Brun hurtigt kødet på begge sider og krydr med salt og peber.

Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige (ca. 3 min. på hver side).

 

Server bøfferne med bearnaisesauce, bagte rødbeder, kartofler og salat.

TIPS: Du kan også købe en færdig bearnaisesauce.

 

Bøf med bearnaisesauce og frugtsalat

 

Frugtsalat

Arbejdstid: 20 min. 4 personer

#

2 røde grapefrugter

2-3 bananer

2 sharonfrugter

1 dl sød hvidvin, sauterne eller æblemost

*

 

Skær skrællen og den hvide hinde af grapefrugterne og skær frugtkødet i små stykker.

Pil bananerne og skær dem i skiver.

Vask sharonfrugterne og skær dem i små stykker.

Bland frugten med vin eller æblemost og lad den trække lidt før servering.

 

Bøf med bearnaisesauce og frugtsalat


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.685 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her