Logo

Bøffer med champignonsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 tykke bøffer af oksefilet eller tykstegsfilet a ca. 200 g
olie
salt, peber
50 g smør
 
Champignonsauce:
1 hakket løg
750 g champignon
1 ½ dl bouillon
1 ½ dl tør sherry
1 tsk lys fransk dijon-sennep
4 dl cremefraiche eller piskefløde
evt. citronsaft
hakket persille
 
Bank bøfferne med håndroden, og skub dem sammen.

Aftør med køkkenrulle.
Opvarm 1–2 spsk olie på en tykbundet pande.

Vend bøfferne på den glohede pande, så kødet er let brunet og kødporrerne lukket.
Tag bøfferne af panden.
Aftør panden med køkkenrulle.
Brun smørret.
Steg bøfferne ca. 3 min. på hver side.
Vend bøfferne ofte under stegningen.
Drys salt og friskkværnet peber på under stegningen.

Tag bøfferne af panden og læg dem i et ovnfast fad.
Dæk med folie, og hold bøfferne varme i ovnen ved 75ºC, mens
champignonsaucen tilberedes.
Svits de hakkede løg på panden, til de er klare.
Tilsæt skiveskårne champignon og rist nogle minutter ved stærk varme.
Tilsæt evt. lidt mere smør.
Kog panden af med bouillon, sherry og cremefraiche eller piskefløde. Lad saucen indkoge lidt og smag den til med salt, peber, fransk sennep og evt. nogle dråber citronsaft.
Fjern foliet fra bøfferne, og hæld champignonsaucen hen over.
Drys hakket persille på retten og server den straks med fx. flûtes og
bønner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.481 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her