Logo

Boeuf Bourguignon 2004

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boeuf Bourguignon 2004


En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.


# Ingredienser

5 gulerødder

250 g champignon

250 g margarine

700 g oksesmåkød

6 pølser i skiver eller 200 g cocktailpølser

10-12 små løg

200 g bacon

¾ dl oksebouillon

2½ dl rødvin

Krydderier: salt, peber, laurbærblade, timian


* Fremgangsmåde

Grønsagerne gøres i stand.

Gulerødderne skrælles og skæres i skiver, champignon renses og deles evt.

Imens brunes noget af margarinen i en stor gryde.

Grønsagerne kommes i ca. 2 min.

Derefter brunes kødet ca. 10 min.

Dernæst brunes pølserne.

Til sidst brunes bacon'en.

 

Alt hældes i gryden igen med undtagelse af champignon samt de løg og pølser, du ønsker at gemme til pynt. Hvis du glemmer dette får retten et ret ensartet præg og ser ikke så spændende ud.

Bouillon og rødvin tilsættes.

Retten koger 1½-2 timer og ca. 20 min før den er færdig kommes pynte-ingredienserne på.

Sauce: Retten tilsættes ekstra rødvin, soja og meljævning.

 

Tilbehør: Rødvin, salat, franske kartofler, flutes.

 

Boeuf Bourguignon 2004

 

Redaktøren: Her er også en god opskrift:


Boeuf Bourguignon 2004

Boeuf Bourguignon er en ægte fransk rustik klassiker, der passer perfekt i de kolde vintermåneder som simremad. Jeg har brugt inderlår i opskriften, men alternativt kunne det være det lidt billigere bov. Til retten serverede jeg en rodfrugtmos.


# Ingredienser 4 personer:

1,5 kg okseinderlår

200 g tørsaltet bacon

3 gulerødder i skiver

4 skalotteløg i tern

6 fed hvidløg hakket

1 porre i skiver

1 suppevisk af laurbær, timian og persillestilke

250 g champignon

1 flaske rød bourgogne vin

1 dl kalvefond

½ dl cognac

hvedemel

smør, helst klaret smør

citron

250 g perleløg

sukker

salt og peber

 

Rodfrugtmos:

300 g kartofler

300 g kålrabi

300 g knoldselleri

smør

mælk

1 æg

*

Fremgangsmåde:

Boeuf Bourguignon:

Soigner inderlåret for sener og fedt og skær den i store stykker, som vendes i mel.

Skær bacon i tern, og steg det i en stor gryde, evt. støbejern sammen med olie og smør eller klaret smør.

Når baconen har fået farve uden, at blive helt sprøde tages de op. 

Brun kødet i fedtstoffet fra baconen på alle sider.

Hæld cognacen ved og antænd. HUSK, AT SLUKKE FOR EMHÆTTEN :-).

 

Tag kødet op og sauter grønsagerne til de gyldne.

Hæld vinen ved (på nær 1 dl.), lad alkoholen fordampe, hvorefter kalvefonden tilsættes sammen med suppevisken.

Lad det hele simre i 2½ – 3½ time, eller indtil kødet falder “lidt” fra hinanden.

 

I mellemtiden ordnes løgene, såfremt de ikke var købt frosne, og champignon.

Champignon sauteres hårdt på en pande med lidt smør i.

Løgene brunes i en gryde, hvor der tilsættes lidt sukker.

Hæld derefter rødvinen ved, og lad denne fordampe.

Inden servering tilsættes løg og champignon retten.

 

Rodfrugtmos:

Du kan selvfølgelig bruge de rodfrugter du har lyst til.

Skræl og sker dem i mindre stykker.

Kog dem i saltet vand, og mos dem med kartoffelmoser, piskeris eller håndmikser.

Kom smørret i og rør rundt.

Hæld lidt af mælken i ad gangen, indtil du har den ønskede konsistens og slut af med ægget. Smag til med salt og peber.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.945 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her