Logo

Chili con carne Scotch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chili con carne Scotch

 

De, der ikke kan tåle stærk mad, må springe denne opskrift over. 4-6 personer

1 kg oksekød i tern, gerne oksefilet 

3 store løg skåret i skiver

8 fed hvidløg hakket

3 spsk friskstødt spidskommen

3 spsk friskstødt koriander

3 laurbærblade

2 tsk chilipulver

1 tsk cayennepeber

2 habanero chillier eller andre røde chilier

2 dåser hakkede tomater (a 400 gram)

50 gram mørk chokolade

30 cl god, kraftig Scotch Ale

lidt oksefond efter behov

olie

salt og sukker

fiskesauce

Olien varmes op i en tykbundet gryde.

Hvidløg steges, indtil det antager lidt farve, hvorefter løgene tilsættes og steger med, til de er gyldne.

Herefter tilsættes kødet og brunes.

Spidskommen, koriander, laurbærblade, chili og cayenne tilsættes og steger med i cirka et minut.

Hakkede tomater, chili pulver, chokolade og øl tilsættes, og der røres godt igennem.

Tilsæt lidt fond, kom låg på, og lad det simre i ca. en time, eller til kødet er mørt.

Tilsæt yderli­gere fond undervejs, hvis det er nødvendigt.

Smages til med salt, sukker og fiskesauce. Bliv ved, indtil du rammer rigtigt!

Serveres med friskbagt groft brød og/eller ris - afhængig af appetittens størrelse.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her