Logo

Cote de bouef med stegte hvidløg og bearnaisesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cote de bouef med stegte hvidløg og bearnaisesmør

 

En god bøf har bestemt også sin plads om sommeren - og den er her

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 35 min.

 

# Ingredienser til Côte de boeuf med stegte hvidløg og bearnaisesmør:

2 store côte de boeuf

3 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Bearnaisesmør:

200 g blødt smør

3 tsk dijonsennep

2 spsk citronsaft

3 spsk finthakket estragon

1 spsk finthakket skalotteløg

salt og friskkværnet peber

 

Stegte hvidløg:

10 fed hvidløg

kokosolie eller smør til stegning

1 drys flagesalt

*

Bearnaisesmør:

Start med at tilberede smørret, så det kan nå at blive koldt.

Rør det bløde smør med de øvrige ingredienser i en skål.

Kom bearnaisesmørret ud på et stykke bagepapir og rul til en smørpølse.

Stram den godt til i enderne og læg den i køleskabet.

 

Kød:

Varm grillen godt op.

Gnid kødet med olie og krydr godt med salt og peber.

Læg dem på grillen og grill dem i ca. 4-5 minutter på hver side.

Tag dem af og lad dem hvile i 5-10 minutter.

Læg dem tilbage på grillen og giv dem ca. 5 minutter mere i alt.

Tag dem af og lad dem hvile igen.

 

Stegte hvidløg:

Pil skallen af hvidløgsfeddene og hak dem groft.

Varm smagsneutral kokosolie eller smør godt op på en pande og steg – eller fritér – hvidløgene, til de er godt brune.

Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle inden servering.

Drys med flagesalt.

 

Skær skiver af bearnaisesmørret og server til kødet

 

TIPS: Côte de Boeuf eller kongernes bøf er selvfølgelig et must når du skal grille. Côte de Boeuf er skåret af højrebet med ben. De andre gode bøffer der skæres af højrebet er Rib Eye og Entrecotes. Côte de Boeuf sidder tættest på skulderen, og er derfor det stykke af højrebet, der er mest marmoreret og giver mest smag. Stykket er også det mest velvoksne af dem alle, som sagtens kan veje 600–800 g pr. styk.

 

Da Côte de Boeuf ikke er helt billigt er det vigtigt med den rette tilberedning. Det er så ærgerligt, at stå med et overstegt stykke kød, der er lige til, at smide i skraldespanden.

Tag det derfor af inden temperaturen når ca. 55 °C.

 

Alternativ til pommes frites:

• Kålrabifritter: Skræl kålrabien og skær den i skiver, som dernæst skæres i pomfrit stykker.

Disse koges i usaltet vand i 10 minutter, hvorefter de dampes fri for væde.

Vend dem i olie og hæld dem på en bageplade med bagepapir.

Drys dem med salt.

Sæt dem i ovnen i ca. 20–30 minutter ved 180 °C.

Server kålrabifritterne sammen med kødet og bearnaisesmørret.

 

Alternativ til kartofler: Fransk kartoffelsalat

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her