Logo

Let's do the Barbecue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

BBQ" er kortformen for en gammel, ny trend, som er kommet til Europa fra Australien og Amerika. Far ville sige, at vi "grillede jo bare". Og han ville sige:
"Med al respekt for jeres lette køkken, men her er man nødt til at bruge fedtstof." For kun med fedt kan maden stå på varmen så længe. Kødstykker, der fra naturen er fede, behøver ikke så megen hjælp, magre bliver penslet med olie. Et fint stykke oksefilet bliver hurtigt stegt rosa og kan derfor tåle fuld varme uden meget fedt. Svinekam uden svær kan lide de blidere varmegrader, længere stegetider og godt med ekstra fedt, indtil den er knap gennemstegt.

Sådan gør man:
Tag kødet ud af køleskabet en time før det skal steges, så kødet kan blive tilpas tempereret i forhold til grillvarmen.
Fedtkanten skæres ind til 1 cm.
På meget fedtmarmorerede dele skæres det hele væk.
Så grilles kødet ved meget stærk varme.
Lad det stege færdig på et sted, der ikke er helt så varmt, og lad det hvile et par minutter. jo tykkere kødet er, desto længere er stegetiden er, og desto større skal afstanden til kullene være.
Godt 10 cm ved kyllingelår, 6-8 cm ved bøffer og spid kan godt gå.
Tiderne er de samme som ved stegning.

Og hvilken grill? Træ og kul kan give den rette lejrbålsromantik.
Men bandende ildspåsættere, sviende røgskyer og brokkende naboer kan hurtigt gøre en ende på idyllen. Derfor foretrækker yankier og aussier at grille med strøm og gas. Det behøver jo ikke være sådan nogle BBQ-trucks, som de har på den anden side af dammen, en god elektrisk grill er helt fin til formålet. Hvis der er plads nok på risten, og hvis varmelegemet ikke er formet så snedigt, at man kun kan få zebra bøffer: dvs. halvt rå - halvt forkullede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her