Logo

Oksefilet med kryddersmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksefilet med kryddersmør

 

Kød for feinschmeckere. Smager som en drøm - velstegt, let krydret og serveret med lækkert kryddersmør, festligt.

• Fileten er altid mager og mør. Det er kødet fra den bedste del af dyret,

Forberedelse 20 min. Tilberedning 6-8 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Oksefilet med kryddersmør:

4 entrecôtes

(skiver af oksefilet à 150g, ca 2 cm tykke)

1 spsk hele peberkorn

2 spsk smør eller margarine

KRYDDERSMØR:

2 kviste af henholdsvis basilikum, dild, estragon og persille

4 blade salvie

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

½ tsk salt

60 g blødt smør eller olie

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kødet og dup det tørt.

Gnid bøfferne med groft knust peber.

 

2 Rens krydderurterne og hak dem fint.

Hak løget fint, pres hvidløget.

Bland det bløde fedtstof med krydderurter, løg og hvidløg.

 

3 Form blandingen til en rulle på et stykke smørrebrødspapir.

Et festligt alternativ er at komme smørret i en sprøjtepose og sprøjte små rosetter ud på et stykke folie.

Lad kryddersmørret stivne i køleskabet.

 

4 Brun fedtstoffet på en pande og steg bøfferne 2-4 min. på hver side - alt efter hvor gennem- stegte de skal være (se Tips & råd).

 

5 Anret kødet på varme tallerkener og garner med rosetter eller skiver af kryddersmør.

 

Tips & råd  

 

Oksefilet med kryddersmør

De tre stegetrin for en 2 cm tyk skive oksefilet er:

• 2-2½ min. - meget blodig ("rare"). Kødet føles helt blødt ved tryk med en gaffel.

• 2½-3 min. - blodig ("medium rare"). Kødet er noget fastere ved kanterne.

• 3-4½ min. - gennemstegt ("well-done"). Kødet føles næsten hårdt og uelastisk.

 

VARIATION

Råstegt kartoffelkage og smørvendt broccoli eller grillede tomater og en råkost smager godt til.

Giv gerne en kraftig rødvin til.

 

PR. PORTION: Kalorier 235 = Kilojoule 975

Kulhydrat 0 g Protein 25 g Fedt 15 g (57%) Fibre 1 g.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her