Logo

Oksemørbrad, helstegt i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksemørbrad, helstegt i ovn


Denne stegemetode gælder for "møre" stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte.

 

2 kg oksemørbrad
150 g smør
3 fed hvidløg
salt og peber
paprika
herbes de Provence

En istandgjort oksemørbrad på ca. 2 kg snøres med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.
Smør blandes med hakket persille, salt, peber, paprika og herbes de Provence.
Det påsmøres mørbraden, som steges ca. 30 min. i en 225°C varm ovn.
Oksemørbraden tages ud og hviler i 20 minutter inden der skæres skiver af det.

Bruges stegetermometer skal centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være:

Lidt rød 55-62°C.
Rosa 62-67°C.
Gennemstegt 67-70°C.

 

Oksemørbrad, helstegt i ovn

Denne stegemetode gælder for "møre" stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte.


Oksebov og oksetyksteg bliver bedst/mest mør ved langtidsstegning. 

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 16.832 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her