Logo

Vietnamesisk fondue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

225 gram oksefilet skåret i papirtynde skiver
125 gram fast hvid fiskefilet skåret i tynde skiver
125 gram rensede blæksprutter
6 rå pillede kæmperejer skåret igennem på langs
1 tomat skåret i tynde skiver
1 løg skåret i tynde skiver
1 spsk sesamolie
peber
Kogelage/suppe:
2 tsk olie
1 fed hvidløg hakket
2 skalotteløg hakket
1 spsk koncentreret tomatpure
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk riseddike
ca. 7 dl suppe / bouillon
 
Tilbehør til fondue:
50 gram bønne-vermicelli udblødt og skåret i korte stykker
6 - 8 stk kinesiske tørrede svampe udblødte og skåret i kvarte
2 blokke tofu skåret i små tern
125 gram kinakål skåret i små stykker
tørret rispapir - eller friske salatblade
friske mynte og korianderblade
krydret fiskesauce
ris
 
Arranger kød, fisk, blæksprutter og kæmperejer adskilt på et fad. Læg tomat og løgskiver i midten og drys det hele med peber og dryp med sesamolie.
Stil fadet i køleskabet, mens kogelagen forberedes.
Kogelage/suppe:
Varm olien i en gryde og lynsteg hvidløg og skalotteløg i ca. 30 sekunder.
Tilsæt tomatpure, sukker, salt og eddike og bland det hele godt.
Hæld suppen i, bring lagen i kog og hæld den over i en fonduegryde.

 
Tilbehør:
Arranger også vermicelli, svampe, tofu tern og kinakål adskilt på et serveringsfad.
Hvis man bruger store ark rispapir, skal de skæres midt over, før de lægges på et fad.
Fyld krydret fiskesauce i små skåle.
Når alt er klart anbringes fonduegryden midt på bordet og gæsterne
tager enten en skive kød eller lidt fisk sammen med lidt grønsager og
dypper dem i kogende suppe, så de bliver kogt hurtigt - normalt ikke
mere end et minut.
Dyp imens 1 ark rispapir i varmt vand for at blødgøre det.
Tag hurtigt den kogte mad op af suppen og læg den midt på rispapiret eller salatbladet. Læg et par mynte og korianderblade på og fold papiret eller salatbladet sammen til en pæn lille pakke.
Dyp den i krydret fiskesauce før den spises.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Burger, CaliforniaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Marineret oksefiletEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bøf og tomat med rosmarinBøffer af oksefilet: Mangler du lidt inspiration til en god bøf? Så er her ideer, der...
• Appelsin muffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!