Logo

Frikadeller - ren mormor

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikadeller - ren mormor


Frikadeller uden smarte ingredienser - her er opskriften på de helt almindelige og klassiske danske frikadeller med hakket kalv & flæsk - ren Mormor.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 40 min.

#

 

500 hakket kalv og flæsk (evt rent eller svinekød)

1 løg

3 spsk hvedemel eller rasp

1 æg

2 dl danskvand

salt og peber fra kværn

50 g smør

*

1. Rør en fars af kød, fintrevet løg, mel, æg, dansk vand og krydderier.

Hvis der er tid, har farsen godt af at hvile et kvarter i køleskabet.

2. Brun smørret på en stegepande.

Form farsen til frikadeller med en spiseske.

Dyp skeen i smørret, så slipper frikadellerne nemt.

3. Brun frikadellerne på begge sider ved kraftig varme.

4. Skru ned for varmen og lad frikadellerne stege færdige, ca. 4 min. på hver siden.

5. Traditionelt serveres frikadeller med kogte kartofler eller stuvet kål, men dampede, frosne grønsager, en skål grøn salat eller blot hjemmebagt rugbrød med smør er tit en nemmere løsning.

 

Der må ikke mangle syltede rødbeder, asier eller syltede agurker

 

Frikadeller - ren mormor

 

Dellen, Dunserne eller blot Frikadeller - kært barn mange navne, og i stort set alle danske hjem findes der er en "Frikadellemester". Du tænker allerede på en bestemt person - formentlig en af familiens ældre medlemmer. Hos mig var det min nu afdøde mormor som lavede verdens bedste deller.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her