Logo

Kødboller i citronsauce og broccoli, som er let og lækker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødboller i citronsauce og broccoli, som er let og lækker

 

Alle kender kødboller i karry, men prøv denne variation med citronsauce, som er let og lækker.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

200 g hakket kalve- og svinekød (8-10 % fedt)

½ løg (revet)

1 lille fed hvidløg (knust)

1 usprøjtet citron

2-3 kviste frisk timian

1 lille æg

2 spsk hvedemel

½ dl mælk

salt og peber

Endvidere:

400 g broccoli

½ dl fløde

1-2 tsk majsstivelse

*

 

Rør kødet med ½ tsk salt, revet løg, knust hvidløg og fintrevet citronskal samt hakket timian.

Rør æg, mel og mælk i farsen og krydr med friskkværnet peber.

Sæt ½ l vand og ½ tsk salt over at koge.

Form farsen til små kødboller og læg dem i gryden.

Lad dem simre 5-8 min.

Si 3 dl af kogevandet over i en ren gryde.

Hold kødbollerne varme under låg.

Del broccoli i små buketter og kog dem møre i kogevandet.

Jævn med fløde rørt op med majsstivelse og smag til med citronsaft, salt og peber.

Dryp kødbollerne af og læg dem i saucen.

Server med ris, pasta eller kartofler.


˜Årets bedste opskrifter fås på madABC.dk

prøv selv, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.585 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her