Logo

Kødboller i tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødboller i tomatsauce


Nyd retten med friskkogt pasta eller kogte ris. Du kan også lægge kødboller og sauce i små burgerboller som sliders.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 25 min.

 

#

1 løg

1 fed hvidløg

1 peberfrugt 1 tsk paprika

250 g hakket kød (okse, svin, kalv eller lam)

1 dl havregryn eller rasp

1 lille æg

salt og peber

1 spsk olie

1 dåse hakkede tomater

2 dl vand

 

Tilbehør: ris eller pasta

*

 

Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint brug evt. en foodprocessor.

Bland det sammen med paprika.

Ælt halvdelen af blandingen sammen med kødet, og tilsæt havregryn, æg, salt og peber.

 

Svits resten af grønsagerne i en gryde med olie i 5 min., og tilsæt hakkede tomater og vand.

Giv saucen et opkog.

 

Form farsen til små kødboller, og læg dem i saucen en ad gangen.

Lad dem simre i saucen i ca. 20 min. tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tyk.

Smag til med salt og peber, og server retten med kogte ris eller pasta.

 

TIPS: Hvis du vil lave sliders, kan du bruge opskriften til burgerboller. Brug ca 50 g dej pr bolle.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.777 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her