Logo

Kalvekotelet med bagt selleri og chokolademousse med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvekotelet med bagt selleri og chokolademousse med blåbær

 

I weekenden er det dejligt at bruge lidt ekstra tid sammen om måltidet. Dessert skal der også til, og i denne uge foreslår vi en klassisk chokolademousse, som både store og små holder af.

 

Kalvekotelet med bagt selleri, nødder og ostebagte kartofler

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 45 min.

 

#

4 kalvekoteletter eller ungkvægbøffer

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Selleri og ostebagt kartoffel:

1 knoldselleri

4 mellemstore bagekartofler

100 g fast komælksost

50 g hasselnøddekerner

1 bundt bredbladet persille

1 spsk ekstra olie

 

Tilbehør:

bredbladet persille og citron

*

 

Skrub eller skræl sellerien, og skær den i mindre stykker.

Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad.

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i halve på langs.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag selleri og kartofler møre i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min.

 

Drys revet ost på kartoflerne, og lad den smelte.

Hak hasselnødder og persille fint, bland med olie, og dryp det over sellerien.

 

Dup koteletterne med køkkenrulle.

Varm smør og olie på en varm pande, til det er nøddebrunt.

Brun kødet hurtigt på begge sider.

Krydr med salt og peber.

Skru ned til middel varme, og steg koteletterne færdige i 2-4 min. på hver side afhængigt af, om de skal være rosa eller gennemstegte.

Server koteletterne med ovnbagt selleri, kartofler og citronbåde.

Drys med persille.

 

Kalvekotelet med bagt selleri og chokolademousse med blåbær

 

Chokolademousse med blåbær

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Hviletid: 1 time.

 

#

150 g mørk chokolade

3 æg

25 g sukker

2½ dl piskefløde

100 g blåbær (evt. optøede)

2-3 spsk sukker

Pynt: kakaonibs eller hakket mørk chokolade

*

 

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

Del æggene i blommer og hvider.

Rør æggeblommerne sammen med den smeltede chokolade.

Pisk æggehviderne stive med sukker, og vend dem i chokoladeblandingen.

Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i blandingen.

 

Fordel chokolademoussen i portionsglas, og lad den stivne i køleskab i mindst 1 time.

 

Bland blåbær med sukker, og drys dem på mousserne sammen med kakaonibs eller hakket chokolade.

 

Kalvekotelet med bagt selleri og chokolademousse med blåbær



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her