Logo

Ærtesuppe - Erwtensoep

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g flækærter
500 g porrer
1 lille selleri
1 håndfuld selleritop
200 g saltet flæsk
1 grisetå
250 g røget pølse
salt og peber
1-2 ukogte kartofler
persille
 
Skyl flækærterne i en si under rindende vand, og kom dem i en gryde med ca. 4 l. vand (flækærterne behøver ikke at stå i blød).
Kom grisetå og flæsk samt lidt salt i, og lad retten simre under svag varme i 3 timer.
Tilsæt så de skiveskårne porrer, den finthakkede selleritop og sellerien skåret i strimler.
Lad blandingen koge nogle minutter og rør kraftigt i suppen.
Flækærterne vil blive til pure.
Da de kan brænde på, må man skrue ned for varmen under gryden.
Kom den røgede pølse i, og lad retten småkoge i ca. ½ time.
Kartoflerne kan rives og tilsættes suppen, så den jævner yderligere.
Tag pølsen op tillige med grisetåen og flæsket.
Skær pølsen i skiver, og læg dem tilbage i suppen.
Lige inden serveringen tilsættes frisk hakket persille.
Skær flæsket i skiver, og server det på pumpernickel, og hvis man bryder sig om det med sennep, spis dette til suppen der skal spises meget varm.


Tips: Dette er kun en version af den traditionelle hollandske ærtesuppe.
Der er mange variationer, man kan bruge griseknæskal (hvis man kan få det) i stedet for grissetå. I gamle dage brugte man ofte griseøre.
Man kan også komme svineribben på suppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her