Logo

Bayersk kartoffelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsuppe her en inspireret af Bayern i Tyskland. I denne ret er der blandt andet røget medister, hamburgerryg og porrer. Server gerne nogle skiver godt brød til. Velbekommen.

 

 

1,5 kg ben

1 suppevisk

1 laurbærblad

6 hele peberkorn

salt og peber

250 g hamburgerryg

100 g røget medister

600 g kartofler af melet type

¼ tsk tørret timian

3 dl mælk

1 spsk smør eller margarine

2 porrer

persille hakket

Tilbehør: brød

 

Kom benene i en gryde med suppevisk, laurbærblad, knu­ste peberkorn og salt.

Skænk 1¾ l vand ved og lad det småkoge i 2 ti­mer.

Læg hamburgerryg og pølse i suppen og lad det koge endnu 20 minutter.

Tag ben, hamburgerryg og pølse op og si suppen.

Kom de skrællede ituskårne kartofler i gryden og tilsæt så meget suppe, at det netop dækker.

Tilsæt timian og peber.

Lad det koge i ½ time, hæld suppen fra og mos kartoflerne fint.

Spæd lidt efter lidt al suppen ved og spæd med mælk.

Rør smør i og tilsæt de tyndt udskivede porrer - tag så meget af toppene med som muligt.

Kog suppen i 10 minutter, tilsæt hamburgerryg og pølse i små terninger og smag om nødvendigt suppen til med mere salt og peber.

Drys med per­sille og server brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her