Logo

Den nemmeste sylte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Hvis man synes, at der absolut hører sylte til julefrokosten, er følgende opskrift hverken så besværlig og heller ikke fed som den gammeldags, hvor der anvendtes grisehoved.
En svine skank på ca. 1 kg (sværen skrabes omhyggeligt) sættes over varmen i kogende vand sammen med ½ kg flæsk. Bringes til kogepunktet, skummes og lidt urter, for eksempel et par gulerødder, et lille stykke selleri, et ituskåret løg tilsættes - desuden 2-3 laurbærblade og salt. Småkoger en timestid, flæsket tages op, holdes varmt og det øvrige viderekoger, til skanken er mør, hvilket nok vil tage endnu en time. Derefter sies suppen gennem et kaffefilter. Sværen løsnes forsigtigt fra skanken, og lægges med den udvendige side nedad i bunden og på siderne af en dyb skål.
Kødet pilles fra benene, skæres sammen med flæsket i små terninger, og fordeles i skålen skiftevis med et stort finthakket løg, salt og peber. Ind imellem drysses 2 teske
fulde stødt allehånde, ½ tsk stødt nellike og ½ tsk stødt timian.
Tilsidst hældes ca. 4 deciliter af den siede suppe over, et let pres lægges på, og sylten henstår til næste dag.
Vendes ved anretningen og garneres med skiver af rødbede og persillekviste.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her