Logo

Rillette af and

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


1 kg andekød,
2 gulerødder,
2 små løg,
krydderbuket af en lille timiankvist,
3 -4 persillekviste
2 laurbærblade.
3 hvidløgsfed,
salt, 6-8 peberkorn.

Hertil kan man udmærket anvende en dybfrossen, optøet and. Den istandgjorte optøede and parteres i mindre stykker, og småkoger med fintsnittede urter og krydderier. Det gælder om at andekødet skal være så mørt, at det næsten falder fra benene. Det reelle andekød hakkes fint og bearbejdes med 2 gafler, til kødet ligger i trevler, presses derefter i en dyb skål, og ganske lidt suppe sies henover. Flommen fra anden smeltes, og når det er afkølet, dækkes ande-rilletten med fedtet. Kraftigt folie lægges over og skålen stilles køligt. Se også Rillette af flæsk.
Til rilletter kan der serveres rødbeder, små agurker eller andet surt.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her