Logo

Tomatsuppe 12 eller 12

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Enten 12 minutter eller 12 timer - vælg selv

Til 4 utålmodige suppeentusiaster (Tid: 12 minutter):
1 løg
2 spsk olie
1 stor dåse flåede tomater (800 g)
½ l kød bouillon eller oksefond
100 g roquefort eller friskost med krydderurter
salt, friskkværnet peber
½ tsk sambal oelek

Pil løget, hak det fint.
Svits det i den varme olie.
Tilsæt tomater med saft i gryden, findel tomaterne i gryden, kom også bouillonen i.
Lad det koge ved meget høj varme i 5 minutter, rør osten i suppen i små stykker og smag til med salt, peber og sambal oelek.

Til 4 tålmodige suppeentusiaster (Tid: 12 timer):
2 løg
2 fed hvidløg
1 kg fuldmodne tomater
1 spsk hakket basilikum
salt og friskkværnet peber
50 g kogt skinke
4 spsk olivenolie
2 tsk tomatpure
¾ l hønsebouillon
1 knivspids sukker
2-3 spsk gin
4 spsk fløde

Pil løg og hvidløg, hak dem.
Skyl tomaterne, skær dem i grove terninger, bland løg, hvidløg, basilikum, salt og peber i og stil det køligt i 12 timer.
Skær skinken i terninger og steg dem i varm olie ved svag varme.
Rør tomatblandingen og den koncentrerede tomat i, hæld bouillon ved.
Lad det småkoge blidt i 5 minutter, smag til med salt, peber og gin.
Pisk fløden let og rør den i.

Tid: 12 minutter eller 12 timer. Smager godt til begge to.
Tilbehør:
Hvidløgscroutoner: hvedebrødsterninger steges sprøde i varmt smør med hakket hvidløg.
Kj pr. portion: for utålmodige: 760, for tålmodige: 780

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.637 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her