Logo

Baconkylling med salat og chokoladekage med jordbærpuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baconkylling med salat og chokoladekage med jordbærpuré


Server en nem sommerret af kyllingebryster stegt i baconsvøb. Desserten er en lækker lagkage af mørke chokoladebunde lagt sammen med en hvid chokoladecreme.

 

Baconkylling og grøn salat med hindbær

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid: ca. 25 min.

 

#

4 kyllingebryster

12 tynde skiver bacon

500 g kogte nye kartofler

1 bakke blandede små grønne salater

100 g friske hindbær

2 spsk olie-eddikedressing (evt. med hindbæreddike)

*

 

VIKL baconskiver stramt omkring hvert kyllingebryst.

Læg dem i en bradepande med bagepapir i bunden.

Steg kødet i ovnen i ca. 25 min. ved 200 °C, til det akkurat er gennemstegt.

 

SKÆR kartoflerne i skiver eller mindre stykker.

 

SKYL og slyng salatbladene.

 

BLAND kartofler, salat, hindbær og olie-eddikedressing.

 

SERVER den stegte kylling med den blandede salat.

 

Hvid og mørk chokoladekage med jordbærpuré

1 kage/10-12 stykker. Arbejdstid: 40 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min. Hviletid: mindst 1 time.

 

#

Kakaobunde:

3 æg

100 g sukker

75 g hvedemel

2 spsk kakao

1 tsk bagepulver

lidt smør til formen

ca. 2 dl appelsinsaft (eller jordbærvin)

 

Hvid chokoladefyld:

200 g hvid chokolade

2 dl piskefløde

 

Jordbærpuré:

500 g modne jordbær

2-3 spsk sukker

1 knsp fint salt

 

Pynt: frisk mynte

*

SMØR en springform med blødt smør, og drys med sukker.

 

PISK æg og sukker til en tyk og luftig creme 8-10 min. med en håndmikser.

 

SIGT mel, kakao og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

 

FYLD dejen i formen, og bag kagen i 30-40 min. ved 175 °C.

Stik et træspid i midten af kagen.

Er der rå dej på, skal den bage videre.

Afkøl kagen på en bagerist.

 

FLÆK kagen i to bunde.

 

BEKLÆD en springform med husholdningsfilm, eller brug en lagkagering.

Læg den ene kagebund i formen, og stænk med appelsinsaft.

 

KNÆK den hvide chokolade i små stykker, og smelt dem i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.

 

PISK fløden til blødt skum, og bland den let afkølede chokolade i.

 

HÆLD cremen i formen, og læg den anden bund ovenpå.

Stænk med appelsinsaft.

Sæt kagen i køleskab i mindst 1 time.

 

SKYL jordbærrene, nip dem, og skær dem i mindre stykker.

Blend dem til puré, og smag til med sukker og salt.

 

TAG kagen ud af formen, og skær den i portionsstykker.

Pynt med mynteblade, og server med jordbærpuré.

 

TIPS: Friske jordbær skylles i koldt vand, kort før de skal nydes. Lad dem straks dryppe af, og pil derefter haserne (de grønne blade) af. Opbevar jordbær køligt, men helst ikke i køleskab de smager bedst ved stuetemperatur eller lune fra solen. Er bærrene ikke helt modne, kan de drysses med lidt sukker inden servering.

 

Baconkylling med salat og chokoladekage med jordbærpuré

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.073 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her