Logo

Grydestegt kylling med flødesauce, agurkesalat og æblekompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grydestegt kylling med flødesauce, agurkesalat og æblekompot

 

I "gamle dage" var kyllingesteg ofte på menuen om søndagen på landets kroer - og det er da også skøn festmad!

4 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 70 min.

#

1 frisk kylling (1200 g)

1 stort bundt kruspersille

5 kviste frisk timian

2 skalotteløg

15 g smør eller 1 spsk olie

4 dl hønsebouillon eller vand

1 gulerod

1 løg

persillestilke

5 sorte peberkorn

2 hel allehånde

2 laurbærblade

2 spsk hvedemel

2 dl piskefløde

salt og peber

 

Kompot:

3-4 æbler eller 300 g rabarberstilke

1 dl sukker

½ dl vand

 

Agurkesalat:

1 agurk

2 tsk salt

1½ dl eddike

1 dl sukker

5 hel sort peber

1 laurbærblad

½ dl vand

¼ tsk gule sennepsfrø

 

Tilbehør: kogte kartofler hakket persille

*

Gnid den rensede kylling ind- og udvendigt med salt og peber.

Fyld den med skyllede persilleblade, timiankviste og pillede skalotteløg.

Luk den med kød nåle eller snor, og brun den på alle sider i en stegegryde med smør og/eller olie.

 

Tilsæt bouillon, og giv det et opkog.

Tilsæt urter og krydderier, og lad kyllingen simre mør under låg i ca. 50 min - 25 min på hver side.

Du kan også sætte gryden i ovnen ved 160 °C.

 

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både (rens rabarberstilke, og skær dem i stykker på ca. 3 cm.).

Bland frugt, sukker og vand i en gryde, og damp det akkurat mørt under låg - ca. 5 min.

Hæld kompotten i en skål.

 

Vask agurken, og skær den i tynde skiver.

Drys dem med salt, og lad dem dryppe af i en sigte i 15 min.

 

Giv eddike, sukker, sort peber og laurbærblad, vand og sennepsfrø et opkog, og hæld det i en skål til afkøling.

Skyl og tør agurkeskiverne og vend dem i eddikemarinaden.

 

Tag kyllingen op af gryden, og hold den varm.

Si suppen over i en ren gryde, og skum det meste af fedtet af.

Sigt mel over overfladen, og lad det blive opsuget af fedtet.

Sæt gryden over varmen, og kog den igennem under omrøring i 5 min.

Tilsæt fløde, og kog igennem under omrøring i 5 min.

Smag til med salt og peber.

Si saucen over i en varm saucekande.

 

Anret kyllingen på et fad - eller parter den, og anret på tallerkener.

Server med agurkesalat, frugtkompot, sauce og friskkogte kartofler med persilledrys.

 

TIPS: Har du rabarber i haven, så kan du erstatte æblekompotten med rabarberkompot.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her