Logo

Hønsesalat A

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hønsesalat A

 

Hønsesalat er en klassiker på det danske frokostbord. Hønsesalat er bare altid et hit. Her får du den helt rigtige udgave, så prøv hønsesalat med sprød bacon. En virkelig god hønsesalat der er et sandt hit på rugbrød, i sandwich og til frokoster og andet godt!

 

# Ingredienser

1 kogt høne

1 gulerod

1 porre (eller nogle forårsløg)

100 g champignon

100 g ristet bacon i tern eller små stykker

1-2 æggeblommer

lidt citronsaft

1 spsk dijonsennep

1½ dl jordnøddeolie

1½ dl olivenolie

1 spsk karry (evt.)

salt og peber

 

* Tilberedning

Skær guleroden og porren i ganske tynde strimler (julienne) og snit svampene i tynde skiver.

Pil kødet af den kogte høne og skær det i store tern e.l.

 

Rør så mayonnaisen.

Start med at røre en æggeblomme sammen med lidt citronsaft, salt og peber.

Tilsæt olien lidt efter lidt under stadig omrøring - forsigtigt i starten, men rigeligere, når mayonnaisen begynder at fylde lidt.

Og husk på, man kan altid starte forfra med en ekstra æggeblomme i en anden skål, hvis det skulle skille.

I så fald er det den skilte blanding, man tilsætter lidt efter lidt i stedet for olie.

Mayonnaisen kan smages til med lidt karry.

 

Derefter vendes hønsestykkerne i mayonnaisen sammen med svampeskiverne og julienne af gulerod og porre.

Gem lidt til at pynte med oven på salaten og drys med de ristede baconstykker.

 


 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her