Logo

Indisk kylling med gulerodssalat og karamelis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indisk kylling med gulerodssalat og karamelis

 

Kyllingen er krydret med en indisk krydderiblanding, der hedder tandoori. Hvis du ikke har det, kan du bruge karry. Desserten er en hjemmelavet karamel is med valnødder.

 

Indisk kylling med gulerodssalat og ris

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 45 min. Kødet er Fryseegnet. 4 personer.

#

1 stor kylling (eller hane)

2 spsk olie

1½ spsk tandoori-krydderi

1 spsk salt

 

Gulerodssalat med yoghurt:

500 g gulerødder

2 fed hvidløg

en håndfuld bredbladet persille

3 dl yoghurt naturel

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør: grøn salat

kogte ris eller fladbrød (naan)

*

Parter kyllingen i 2 vingespidser, 2 over- og 2 underlår og 2 stykker bryst og gnid stykkerne med olie og tandoori krydderi.

 

Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden og krydr med salt.

Sæt fadet i en 200 °C varm ovn og steg ca. 40 min., til lårene er gennemstegte og skindet er godt gyldent.

 

Gulerodssalat: Skræl gulerødderne og riv dem groft.

Pil hvidløgsfeddene og knus dem. Skyl persillen og hak den.

 

Bland yoghurten med hvidløg, persille og gulerod og smag til med salt og peber.

 

Server den stegte kylling med gulerodssalat, grøn salat og kogte ris eller indiske fladbrød.

 

Indisk kylling med gulerodssalat og karamelis

 

Karamelis med valnødder

Arbejdstid: ca. 35 min. Kogetid: ca. 5 min. Indfrysningstid: 3 timer. ca. 8 personer

 

Karamel:

75 g valnøddekerner

50 g sukker

1 dl piskefløde

1 knsp fint salt

 

Creme:

5 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

50 g sukker

4 dl piskefløde

 

Tilbehør:

3-4 appelsiner

*

Hak valnødderne groft.

 

Smelt sukker til gylden karamel på en pande.

Tilsæt piskefløde og kog op.

Tilsæt valnødder, kog et øjeblik og lad blandingen køle af.

Smag til med salt.

 

Pisk æggeblommerne og sukker til en tyk og luftig creme.

Det tager 5-8 min. med en håndmikser.

 

Pisk fløden til blødt skum.

 

Rør forsigtigt karamel blandingen i æggecremen og vend flødeskum i.

Hæld iscremen i en randform og sæt den i fryseren min. 3 timer.

 

Dyp hurtigt formen i varmt vand, læg et fad over og vend isen ud på fadet.

Sæt fadet i køleskabet ca. 20 min. så isen kan blive lidt blød.

 

Skær evt. skrællen og den hvide hinde af appelsinerne og skær frugtkødet ud mellem hinderne.

Læg dem omkring isen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.494 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her