Logo

Kylling med rabarberkompot og agurkesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med rabarberkompot og agurkesalat


Kylling med rabarberkompot og agurkesalat næsten som vor mormor lavede det! Her serveret med kogte nye kartofter. Se den lette opskrift her. Til 4 personer. 60+ min.

 

# Ingredienser:

1 kylling
fint salt
1 bundt persille
1 citron
friskkværnet peber

 

Agurkesalat:
1 agurk
2 tsk fint salt
1 dl lagereddike
2 dl vand
2-3 spsk sukker
friskkværnet peber 

 

Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber
75 g sukker
Korn af ½ stang vanilje

*

Tilberedning

Kylling: Tænd ovnen på 225 °C. Rens kyllingen og tør den.

Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet.

Fyld kyllingen med persille og citron skåret i kvarte.

Bind kyllingen sammen.
Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad.

Krydr med peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time til den er gylden.

Agurkesalat:
Skær agurken i tynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern.
Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 min.
Skyl agurkerne fri for salt.

Rør eddike, vand og sukker sammen og vend med agurkeskiverne.

Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt. Kværn peber over agurkerne.

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.

Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min.

Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her