Logo

Ovnbagte kyllingelår med mojito-marinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagte kyllingelår med mojito-marinade

 

Mojito er navnet både på en cubansk drink med lime og mynte og en cubansk salsa (sauce). Den har inspireret til den lækre marinade til kyllingen.

Arbejdstid: 30 min. Marinering: mindst 3 timer. Stegetid: 1 time. 4 personer

 

#

4 hele kyllingelår, 8 overlår eller 12 underlår

 

Mojito-marinade:

1-2 løg

3 fed hvidløg

3 spsk olie

2 appelsiner

2 lime

1 tsk havsalt

knust sort peber

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk tørret oregano

frisk koriander

 

Endvidere:

2 rødløg

1 kg store kartofler

frisk koriander eller bredbladet persille

1 lime

*

 

HAK de pillede løg og hvidløg fint, og svits dem bløde i en gryde med olie ca. 5 min.

Tilsæt appelsinsaft, limesaft, salt, peber og de tørrede krydderier.

Kog det igennem et par min. og blend det jævnt sammen med en håndfuld friskskyllede korianderblade.

 

GNID kyllingelårene grundigt med marinaden, og lad dem trække i køleskabet mindst 3 timer og gerne natten over.

 

PIL rødløgene og skær dem i tynde skiver.

Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver eller både.

Fordel løg og kartofler i bunden af en bradepande foret med bagepapir.

Læg kyllingestykkerne og resten af marinaden over, og sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 45-60 min. til kyllingelårene er gennemstegte og kartoflerne er møre.

 

SERVER med limebåde og et drys frisk koriander eller persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.506 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her