Logo

Spinatsuppe og julekylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatsuppe og julekylling

 

Forretten er en flot grøn suppe med sprød bacon som topping, og hovedretten er grydestegt kylling med en krydret tomatsauce, som også vil passe godt til kogte ris.

 

Spinat-persille suppe med bacon drys

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: 20 min. 4 personer

 

#

2 store løg

600 g melede kartofler

25 g smør

1 liter urte- eller hønsebouillon

500 g frisk spinat (eller frossen spinat)

1 bundt bredbladet persille

salt og friskkværnet peber

½ tsk fintrevet muskatnød

200 g bacon i terninger

Tilbehør: evt. ristet brød

*

 

Pil løgene, og hak dem fint.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små stykker.

Steg løgene klare i smør.

Tilsæt kartofler og bouillon, og kog i ca. 15 min., til kartoflerne er møre.

 

Skyl spinat- og persillebladene, og slyng dem tørre.

Vend dem i suppen, og kog den i et par min. mere.

Blend suppen til ensartet konsistens, og smag til med salt, peber og muskatnød.

 

Rist baconterningerne sprøde på en pande, og dryp dem af på et stykke køkkenrulle.

Server suppen med bacon og evt. brød.

 

Julekylling med krydret tomatsauce

Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca. 1 time 4 personer

 

#

1 stor kylling eller hane

25 g smør

salt og friskkværnet sort peber

ca. 2 dl vand

 

Krydret tomatsauce:

100 g skalotteløg

2-3 fed hvidløg

1 spsk olie

1 dåse flåede tomater

50 g store lyse rosiner

2 tsk stødt kanel

1 tsk stødt allehånde

75 g smuttede hele mandler

 

Grønkålssalat:

3-4 store blade grønkål

1 økologisk appelsin

2 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør:

pillede kartofler

*

Varm smør i en stegegryde, og brun kyllingen på alle sider.

Krydr med salt og peber.

Tilsæt vand, og steg i ca. 45 min. under låg.

Tjek, om saften er klar, og at der ikke er rødt kød inde ved benet.

Lad kyllingen hvile i 15 min., før den skæres ud.

 

Kog stegeskyen ind til 1 dl.

Pil og snit løg og hvidløg.

Steg dem klare i olie i en tykbundet gryde.

 

Tilsæt hakkede tomater, rosiner, kanel og allehånde.

Kog i ca. 5 min.

Tilsæt stegesky og mandler.

Smag til med salt og peber.

 

Snit kålen fint, og kasser stokkene.

Riv appelsinskallen fint, og pres saften.

Bland grønkål med olie, appelsinskal og 2-3 spsk saft.

Krydr salaten med salt og peber.

Skær kyllingen ud, fx med en fjerkræsaks.

Server med krydret tomatsauce, grønkålssalat og kartofler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her